Πρόσκληση στην έκθεση τμήματος κοσμήματος 9/10-22/10/17

«ΧΑΛΚΙΔΑ- ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ»

(«Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ»)

Μια έκθεση κοσμήματος που η θεματική του προσέγγιση έχει κοινωνικό χαρακτήρα. Κυρίαρχο ρόλο έχει η διαδικασία, η παρουσίαση της πορείας, από την ιδέα, την μνήμη και τα συναισθήματα προς την απεικόνιση, την σύνθεση και το κόσμημα.

Μας ενδιαφέρει ο κόσμος που βρίσκεται πίσω από την υλοποίηση της μορφής, το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται η ιδέα, πως αυτή πλάθεται με τη σπουδή των υλικών και μεταμορφώνεται, ώστε να καταλήξει στην ολοκλήρωση της μορφής στο κόσμημα.

Αφετηρία για αυτή τη θεματική εργασία είναι η πόλη της Χαλκίδας του σήμερα, που χάνει σιγά σιγά τα ίχνη του παρελθόντος της. Είναι οι μνήμες των ανθρώπων που έζησαν και ζουν αυτόν τον τόπο, είναι ο πόνος για την αδιαφορία των ανθρώπων ως προς την απώλεια της συλλογικής μνήμης και αξιών. Ερωτήματα και σκέψεις αποτυπωμένες στην ύλη, μακέτες, κείμενα αναφορικά με το θέμα και φωτογραφίες, δίνουν την δυνατότητα να ανοίξει ένας διάλογος και μια ανταλλαγή απόψεων που σκοπό θα έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στην ιστορία, την μνήμη, τον πολιτισμό και την ταυτότητα μας.

Διδάσκων: Άκης Γκούμας

Συμμετέχουν οι:

Γιαννουκάκη Γιόλα, Δημητρίου Ευαγγελία, Καβαθά Ελπινίκη, Καλαθέρη Αμαλία, Καραγιάννη Ηλιάνα, Κατσιβέλη Μαρία,Κωνσταντίνου-Τσούμαρη Χάϊδω, Λαφαζάνη Νίκη, Λεμπέση-Κλάγκου Αργυρώ, Μακρή Παναγιώτα, Μιχαηλίδου – Κονίδου Χριστίνα, Μπαχάρα Ιωάννα, Ξενιάς Βασίλης,  Πουλιανίτου-Βατούγιου Σπυριδούλα, Σούλα Αρετή, Συρρή Πόπη, Τζινιέρη Κέρυ, Τσιγώνη Ειρήνη, Τσουκαλάς Παναγιώτης, Χάλιου Κατερίνα, Χούμπερ Δάφνη, Χούντη- Στελλάτου Φένια,

Διάρκεια έκθεσης: 9/10-22/10/17

Εγκαίνια: 9/10/17 και ώρα 19:00

Τόπος: Ισόγεια αίθουσα “Αριστοτέλης” του Δημαρχείου Χαλκίδας