Εγγραφές

Εγγραφές 1 – 30 Σεπτεμβρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 12:00 – 20:00

Για παιδιά και εφήβους λειτουργούν:
2 τμήματα νηπίων, από 5 ετών, η διάρκεια των οποίων είναι 1,5 ώρα, κάθε Πέμπτη.
12 τμήματα δημιουργικής δραστηριότητας για ηλικίες από 6 μέχρι 17 ετών.
Η διάρκεια των μαθημάτων είναι δύο ώρες εβδομαδιαία για κάθε τμήμα,
πάντα την ίδια μέρα: Πέμπτη / Παρασκευή / Σάββατο.
1 τμήμα Κεραμικής διάρκειας 2 ωρών / κάθε Σάββατο 10.00 – 12.00

Για ενήλικες λειτουργούν:

1 τμήματα Αγιογραφίας: Παρασκευή 16:30-19:30
4 τμήματα Γλυπτικής: Τετάρτη και Πέμπτη 16.00-20.00, Παρασκευή 09:30-13:30 και 16:00-20:00
2 τμήματα Ζωγραφικής: Δευτέρα 10:00-13:00 ή 16:30-19:30
1 τμήμα Εικαστικών αναζητήσεων: Δευτέρα 19:00-22:00
1 τμήμα Ελεύθερου Σχεδίου: Τετάρτη 18:00-21:00
1 τμήμα Ιστορίας της Τέχνης: Δευτέρα 17:00-19:00
1 τμήμα Κεραμικής: Δευτέρα 16:30-19:30
3 τμήματα Κοσμήματος:  Τρίτη 16:00-20:00, Τετάρτη  09:00-13:00 ή 16:00-20:00
1 τμήματα Φωτογραφίας: Τετάρτη 17:30-21:30

 

Τμήματα:

Παιδικά τμήματα:

Στο Εργαστήρι λειτουργούν απογευματινά τμήματα δημιουργικής δραστηριότητας για παιδιά ηλικίας 5-17 ετών

Στα διδακτικά προγράμματα των παιδικών τμημάτων δημιουργικής δραστηριότητας περιλαμβάνονται: ζωγραφική, γλυπτική, κεραμική, κόσμημα και κατασκευές με διάφορα υλικά, σχέδιο από τη φύση, βασικό σχέδιο, χαρακτική με διάφορα υλικά, εκπαιδευτικές επισκέψεις σε μουσεία, αίθουσες τέχνης κ.α

 

Αγιογραφία:

Αγιογραφία σημαίνει θέτω την τέχνη και την προσωπικότητα μου στην υπηρεσία του προτύπου της εικόνας που ζωγραφίζω, της οποίας το περιεχόμενο ορίστηκε και καθορίστηκε από την ορθόδοξη χριστιανική παράδοση. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σκόνες αγιογραφίας, οι οποίες ανακατεύονται με αυγό το οποίο λειτουργεί σαν κόλλα.  Οι μαθητές ανακαλύπτουν κυρίως τη τεχνική της αβγοτέμπερας με τη χρήση πινέλων αγιογραφίας και μαθαίνουν να προετοιμάζουν σανίδι, μουσαμά ή χαρτόνι. Πριν από την κατασκευή της τελικής εικόνας γίνονται ασκήσεις για συνδυασμό χρωμάτων όπως και επιμέρους τμήματα που συνθέτουν τελικά μια εικόνα.

 

Εργαστήρι Γλυπτικής:

Στο εργαστήρι γλυπτικής, ο σπουδαστής θα κατανοήσει τη τρίτη διάσταση, δηλαδή τον όγκο και τον χώρο, θα εμβαθύνει στη δομή και τη σύνθεση, θα πειραματιστεί με διαφορετικά υλικά και θα εξερευνήσει τις δυνατότητες τους. Με όλα αυτά προσδοκούμε να προσεγγίσει την τέχνη και ως ευαίσθητος θεατής και ως ικανός δημιουργός

 

Εικαστική Αναζήτηση:

Στα τμήματα ενηλίκων επιδιώκουμε να εισάγουμε τους σπουδαστές στις πιο σημαντικές παραμέτρους της εικαστικής έκφρασης. Να τους δημιουργήσουμε κίνητρα και τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να ασχοληθούν δημιουργικά με τις εικαστικές τέχνες. Η διδασκαλία αναπτύσσεται σε τρία μέρη: κατανόηση της απεικόνισης, εισαγωγή στη διαδικασία της αφαίρεσης, αφομοίωση αρχικών εννοιολογικών προσεγγίσεων του εικαστικού έργου.

 

Ελεύθερο Σχέδιο:

Το Τμήμα Σχεδίου καλεί όσους θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από το σχέδιο, χρησιμοποιώντας το ποικιλοτρόπως ή ακόμα και για προσωπική ευχαρίστηση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια και θεωρία.


&nbsp

Ζωγραφική:

Στα τμήματα ενηλίκων επιδιώκουμε να εισάγουμε τους σπουδαστές στις πιο σημαντικές παραμέτρους της εικαστικής έκφρασης. Να τους δημιουργήσουμε κίνητρα και τα εφόδια που θα τους επιτρέψουν να ασχοληθούν δημιουργικά με τις εικαστικές τέχνες. Η διδασκαλία αναπτύσσεται σε τρία μέρη: κατανόηση της απεικόνισης, εισαγωγή στη διαδικασία της αφαίρεσης, αφομοίωση αρχικών εννοιολογικών προσεγγίσεων του εικαστικού έργου.

 

Ιστορία Τέχνης:

Το σεμινάριο αυτό θα διερευνήσει την καταγωγή και την εξέλιξη του φαινομένου που ονομάζουμε ευρωπαϊκός Πολιτισμός από την Αρχαιότητα μέχρι τις μέρες μας. Παράλληλα με τις εικαστικές Τέχνες που θα είναι, όπως πάντα, το επίκεντρο, θα διερευνηθούν και οι εξελίξεις στη μουσική, τη λογοτεχνία και τις επιστήμες.

 

Κεραμική:

Κεραμική είναι η τέχνη που δημιουργεί με χώμα, νερό και φωτιά. Εστιάζουμε σε δύο παράλληλοι άξονες: η κατασκευή χρηστικών αντικειμένων και η κατασκευή κεραμικών γλυπτών και διακοσμητικών συνθέσεων μέσα από τη γνώση διάφορων τεχνικών. Το Εργαστήρι διαθέτει ειδικό φούρνο κεραμικής.

 

Εργαστήρι Κοσμήματος:

Τα εργαστήρια κοσμήματος σκοπό έχουν μέσω μιας δημιουργικής διαδικασίας να αναπτύξουν στους συμμετέχοντες τεχνικές, συνθετικές και εικαστικές ικανότητες. Αν και οι τεχνικές αποτελούν τα εργαλεία που εξυπηρετούν στην υλοποίηση των ιδεών, εστιαζόμαστε στο θέμα, το σχέδιο και τη σύνθεση που θα οδηγήσουν στη δημιουργία σύγχρονων κοσμημάτων. Παράλληλα με τα μέταλλα, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν κι άλλα υλικά όπως χαρτί, ύφασμα, ξύλο, πλαστικά κτλ.

 

Εργαστήρι Φωτογραφίας:

Ομάδες ενηλίκων: οι μαθητές μέσω θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων, ανακαλύπτουν τους κώδικες και τις βασικές παραμέτρους έκφρασης του φωτογραφικού μέσου. Στόχος των μαθημάτων είναι η βαθύτερη γνώση των βασικών παραμέτρων έκφρασης της φωτογραφίας, έτσι ώστε η φωτογραφική πράξη να αποτελέσει αφορμή για έρευνα και αναζήτηση προσωπικού φωτογραφικού ύφους.

Η βασική θεωρία της φωτογραφίας είναι η ίδια είτε χρησιμοποιηθεί αναλογικό μέσο (φίλμ) είτε ψηφιακό. Στο χώρο του Εργαστηρίου λειτουργεί σκοτεινός  θάλαμος έξι θέσεως εκτύπωσης

 

Η σχολική χρονιά αρχίζει την 1η Οκτωβρίου και λήγει στις 31 Μαΐου.

Δίδακτρα ανά κατηγορία…
 

Παιδιά

1ο παιδί – Εγγραφή 10€ / Μηνιαία δίδακτρα 30€
2ο παιδί – Εγγραφή 10€ / Μηνιαία δίδακτρα 24€
3ο παιδί – Εγγραφή 0€ / Μηνιαία δίδακτρα 15€
4ο παιδί – Δωρεάν

Ενήλικες

ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑ – Εγγραφή 10€ / Μηνιαία δίδακτρα 45€
ΓΛΥΠΤΙΚΗ – Εγγραφή 10€/ Μηνιαία δίδακτρα 65 €  
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ – Εγγραφή 10€ / Μηνιαία δίδακτρα 45€
ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ – Εγγραφή 10€/ Μηνιαία δίδακτρα 45€
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ – Εγγραφή 10€ / Μηνιαία δίδακτρα 45€
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΕΧΝΗΣ – Μηνιαία δίδακτρα 25€
ΚΕΡΑΜΙΚΗ – Εγγραφή 10€ / Μηνιαία δίδακτρα 45€
ΚΟΣΜΗΜΑ – Εγγραφή 10€ / Μηνιαία δίδακτρα 55€
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ – Εγγραφή 10€ / Μηνιαία δίδακτρα 45€