Εργαστήρι Κεραμικής

Κεραμική είναι η τέχνη που δημιουργεί με χώμα, νερό και φωτιά. Το υλικό της, ο πηλός, μια ζύμη από χώμα και νερό χαρακτηρίζεται για την ευπλαστότητα του. Ότι πλάθεται στον πηλό, χρειάζεται να ψηθεί σε δυνατή φωτιά για να μετατραπεί σε κεραμικό. Στο Εργαστήρι Κεραμικής εργαζόμαστε πάνω σ’ ένα θέμα που τίθεται στην αρχή της σχολικής χρονιάς. Αφορά και τους δύο παράλληλους άξονες πάνω στους οποίους μας ενδιαφέρουν, την κατασκευή χρηστικών αντικειμένων με την οποία η κεραμική συνδέεται αναπόσπαστα και την κατασκευή κεραμικών γλυπτών και διακοσμητικών συνθέσεων. Μέσα από την γνώση των διαφόρων τεχνικών της κεραμικής και κυρίως μέσα από την προσωπική παρατήρηση και το πείραμα διευρύνουμε τη φόρμα, την υφή της και το χρώμα αποτυπώνοντας στα έργα μας τις αισθητικές ποιότητες που μας ταιριάζουν.

Βέρα Σιατερλή – Κεραμίστρια

Το Εργαστήρι Κεραμικής στεγάζεται στο υπόγειο του κεντρικού κτιρίου του Εργαστηρίου Τέχνης, στην πλατεία Αγίου Δημητρίου.

Λειτουργεί παιδικό τμήμα Κεραμικής κάθε Σάββατο 10.00-12.00. Δασκάλα του τμήματος είναι η Μαλαματένια Μπουντρή Γλύπτρια – Κεραμίστρια