Εργαστήρι Kοσμήματος

Σκοπός των μαθημάτων είναι, να αναπτυχθούν οι παραδοσιακές τεχνικές μετάλλων παράλληλα με τεχνικές νέων υλικών ,να συνδυαστούν με τη δημιουργικότητα τη φαντασία και τα συναισθήματα του κάθε συμμετέχοντα και να ανοιχτούν νέοι δρόμοι και προοπτικές.
Οι συνδυασμοί διαφορετικών υλικών με τα μέταλλα, όπως χαρτί ,ύφασμα,found objects κ.τ.λ. διαμορφώνουν το καινούργιο πλαίσιο των μαθημάτων. Ο τρόπος διδασκαλίας εστιάζεται στην προσωπική δημιουργία του κάθε συμμετέχοντα ,αλλά και στην παράλληλη ανάπτυξη της ομάδας.<< από την μονάδα στο όλο και από το όλο στην μονάδα >> . Τα τμήματα είναι μικτά για αρχάριους και προχωρημένους ,έτσι δίνεται η δυνατότητα στους νέους να βλέπουν που μπορούν να φτάσουν και στους εμπειρότερους να αντλούν την φρεσκάδα των νέων.

ΤΜΗΜΑ ΤΡΙΤΗΣ 16.00-20.00
ΑΚΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ

Νέα υλικά + μέταλλα
Το χαρτί ,το ύφασμα, τα ακρυλικά και τα found objects , ανοίγουν νέους δρόμους σκέψης για την σύνθεση των υλικών. Ο παράλληλος συνδυασμός τους με τα μέταλλα διαμορφώνουν καινούργιες αισθητικές και ποιότητες για τη δημιουργία κοσμημάτων.

ΤΜΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 9.00-13.00 και 16.00-20.00

ΑΚΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ
Μέταλλα
Οι παραδοσιακές τεχνικές για την επεξεργασία των μετάλλων, σε συνδυασμό με τη θεματική ανάπτυξη κάθε ενότητας διαμορφώνουν το πλαίσιο των μαθημάτων .Οι τεχνικές συναντούν τις ανάγκες του σήμερα και εφαρμόζονται με σύγχρονους τρόπους . Επίσης ο συνδυασμός τεχνικών γνώσεων άλλων υλικών προσδίδουν στα μέταλλα νέες αισθητικές , και εφαρμογές.

 

Τα τμήματα είναι μικτά με αρχάριους και προχωρημένους κι έτσι το πρόγραμμα προσαρμόζεται ανάλογα.

ΔΑΣΚΑΛΟΣ: Άκης Γκούμας – Σχεδιαστής κοσμημάτων και καλλιτεχνικών αντικειμένων

Το Εργαστήρι Κοσμήματος στεγάζεται σε ισόγειο χώρο, στην οδό Κοτοπούλη 53