ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΜΑΣ

To Σάββατο 14/11/15 μαθητές, μέλη και φίλοι του Εργαστηρίου είχαν τη χαρά να απολαύσουν τις εξαιρετικές εκθέσεις ζωγραφικής των εικαστικών Τιτίκας Σάλλα και Κώστα Μίχαλου στην Αθήνα, οι οποίοι μας υποδέχτηκαν, ο κάθε ένας στο χώρου του, για να μας ξεναγήσουν και να μας αναλύσουν το έργο τους. Η ωραία μας παρέα συμπληρώθηκε με την παρουσία της εικαστικού και προέδρου του Εργαστηρίου, Χαρίκλειας Μυταρά και τον ιστορικό μας τέχνης Θανάση Μουτσόπουλο.

Η εικαστικός και ομότιμη καθηγήτρια στην Διδακτική της Τέχνης στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα Τιτίκα Σάλλα υπήρξε για χρόνια δασκάλα ζωγραφικής στο Εργαστήρι Τέχνης, παρουσίασε την δουλειά της «Χαρτογραφίες: Διάλογος με τον Friedrich» στη Γκαλερί «Εκφραση» που είναι η τελευταία από τις έντεκα προσωπικές που έχει παρουσιάσει η καλλιτέχνιδα.

Ο εικαστικός και δάσκαλος ζωγραφικής στα παιδικά τμήματα και ελεύθερου σχεδίου στους ενήλικες Κώστας Μίχαλος εκθέτει την δουλειά του «ΟΥ ΤΟΠΟΙ» σ’ ένα σχετικά νέο εκθεσιακό χώρο «UNDERFLOW», όπου διαπραγματεύεται την έννοια του τοπίου μέσα από μια εσωτερική διαδικασία, δημιουργώντας αφαιρετικούς χώρους με εξπρεσιονιστική γραφή και ματιέρες, προφασιζόμενος την έννοια «τοπίο»

zouzoutitikasallagalleryekfrasiathina

mixalosgalleryunderflowekthesiergastiri