ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ “ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ…ΠΟΛΙΤΩΝ”

Έκθεση Ζωγραφικής Τμήμα Ενηλίκων

Παρασκευή 8/7/2017 στις 8 μμ: Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα που δημιουργήθηκαν στον κύκλο μαθημάτων ζωγραφικής του Τμήματος Ενηλίκων του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας. Κάθε Ιούνιο (τα τελευταία δέκα χρόνια) οι εκπαιδευόμενοι του Τμήματος Ενηλίκων ανιχνεύουν το τοπίο γύρω από την Χαλκίδα, αλλά και μέσα στον αστικό ιστό της πόλης με μια σειρά εξορμήσεων και πραγματοποιούνται υπό μορφή σεμιναρίου.

Το πρόγραμμα για το 2017 εξερεύνησε την περιοχή γύρω από την Αγία Παρασκευή (Κάστρο). Η περιοχή αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον διότι συγκεντρώνει μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης, ενώ διατηρεί ακόμη τη χαμηλή δόμηση . Σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Κάστρο» πραγματοποιήθηκαν διερευνήσεις της περιοχής. Οι μαθητές που συμμετείχαν στο σεμινάριο επέλεξαν μνημεία, τοπία ή λεπτομέρειες αυτών και τα απέδωσαν με την δική τους οπτική ματιά, μέσα από σχέδια, ακουαρέλες, ακρυλικά.

Κορύφωση της διαδικασίας είναι η έκθεση των έργων, η οποία θα φιλοξενηθεί στο κτίριο της οδού Κώτσου και Παίδων, από 7 έως 9 Ιουλίου 2017.

Συμμετέχοντες:

Αργυροπούλου Τουλούμη Αικατερίνη
Γυφτονικόλου Ειρήνη
Καρλατήρα Ελένη
Κουγιουμτζόγλου Βασιλικη
Λάμπρου Μαρία
Λοβέρδου Βάσω
Μητσοπούλου Φρόσω
Μίχου Ιωάννα
Ρόγκα Ιωάννα
Τρίκας Αλέξανδρος
Χιώτη Καλλιόπη

Επιμέλεια – Συντονισμός: Γιάννης Ζιώγας
Ζωγράφος, Διδάσκων, Τμήμα Ενηλίκων Εργαστηρίου Τέχνης
Χαλκίδας

Έκθεση Φωτογραφίας Τμήμα Ενηλίκων

“ Οπτικοακουστικές (βίντεο) – φωτογραφικές εγκαταστάσεις”

Στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων, 7, 8, 9 Ιουλίου, που οργανώνουν ο Σύλλογος Πολιτών “Το Κάστρο” και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας , ο φωτογράφος – δάσκαλος του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας Γιώργος Ζαφειρίου και οι μαθητές του τμήματος φωτογραφίας παρουσιάζουν Οπτικοακουστικές (βίντεο) και φωτογραφικές εγκαταστάσεις σε χώρους της παλιάς πόλης της Χαλκίδας στην περιοχή “Κάστρο”.
Σκέψεις – ερεθίσματα για τη δημιουργία καλλιτεχνικού έργου αποτελούν τα ίδια τα χαρακτηριστικά του “τόπου” – “χώρου” και των ανθρώπων που έζησαν ή ζουν σ’ αυτόν.
Εστιάζοντας στο σταυροδρόμι των διαφορετικών πολιτισμών – θρησκειών – ανθρώπων, ερευνούμε την έννοια του “κοινού τόπου” και των συνθηκών που χωρίζουν ή ενώνουν αυτή τη διαφορετικότητα.

Χώροι που θα φιλοξενηθούν τα έργα.

α) Οκοία Βαΐλου – Δύο οπτικοακουστικές εγκαταστάσεις (10.00 – 13.00 / 19.00 – 22.00)

β) Οδός Μαυρομιχάλη (δίπλα στο Τζαμί)– Εγκατάσταση φωτογραφιών στους τοίχους,μάντρες σπιτιών. (10.00 – 13.00 / 19.00 – 21.00)

γ) 1ο Δημοτικό σχολείο (πλατεία Τζαμί) – Εγκαταστάσεις φωτογραφιών και οπτικοακουστικές στον προαύλιο χώρο του σχολείου. (10.00 – 13.00 / 19.00 – 22.00)

Συμμετέχουν

Αγγελική Σταματούκου – Αγγελική Ρεβύθη – Αρετή Τριανταφύλλου – Γιώργος Ναούμ – Θεοδοσία Φερεξή – Νίκος Τριανταφυλλόπουλος – Χρήστος Παππάς και ο δάσκαλος του τμήματος Γιώργος Ζαφειρίου.

Επιμέλεια έκθεσης – Γιώργος Ζαφειρίου